Podab

PODAB tar kundens nöjdhet på allvar

De senaste två åren har Podab genomfört ett antal kundundersökningar vilket gjort att de förbättrat kontakten och uppföljningen gentemot sina kunder. Internt innebär det att de förändrat sitt arbetssätt och att de målmedvetet arbetar med fokus på att skapa fler mycket nöjda kunder.

I över 70 år har Podab specialiserat sig på professionell tvättstugeutrustning för den svenska marknaden. Deras produkter finns bland annat i flerbostadshus, på hotell och restauranger, på brandstationer, sjukhem och ridhus. Målet är att företaget ska växa och skapa förutsättningar för att optimera tvättstugeutrustningen i alla kommunala och privata fastigheters tvättstugor.

Genom att kontinuerligt mäta kundnöjdheten med Tradewells NKI-undersökningar får de användbar information. Under året får Podab insikt om sina förbättringsområden och kan snabbare uppnå sina mål och öka vinsten.

- Om vi inte hade genomfört kundundersökningarna hade det varit svårare att avgöra vad vi ska fokusera på för att få ännu nöjdare kunder, förklarar Tomas Ivarsson försäljningschef på Podab. Han fortsätter: - Idag vet varje distriktsansvarig exakt vilka områden vi behöver utveckla, tack vare de regelbundna NKI-undersökningarna som Tradewell genomför.

Eftersom SABO-företagen är viktiga kunder kommer flera separata mätningar göras specifikt för den kommunala fastighetssektorn. Dessa kommer användas som ett styrmedel i försäljningsarbetet framöver.

- Det kommer bli mycket spännande att följa mätningarna, säger Tomas Ivarsson.

- Internt firar vi varje månadsrekord och lite mer firande blir det, då vi fått nya positiva undersökningsresultat, säger Tomas.

- Vi använder oss också av de positiva citaten. Vi ramar in dem och tavlorna sätter vi upp på väggen i vårt fikarum. Det gör att alla medarbetare påminns om det positiva säljarbete vi alla på Podab gör.

Fakta om PODAB

PODAB är ett familjeföretag som levererat tvättstugeutrustning till svenska tvättstugor sedan 1945. De är specialiserade på professionell tvättstugeutrustning och levererar produkter till flerbostadshus, hotell och restauranger, brandstationer, sjukhem och ridhus, för att bara nämna några platser.

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.